MESSUSISÄLTÖ

KIERTOTALOUSPAVILJONKI

Messuille Pytinki tuottaa Spolian upean kiertotalouspaviljongin. Rakennus esittelee messukävijöille rakentamisen kiertotalouden ratkaisuja nyt ja tulevaisuudessa. Spolia Design Oy on purettujen materiaalien uudelleenkäyttöön erikoistunut asiantuntijaorganisaatio, joka suunnittelee cleantech-rakennushankkeita. Asiantuntijoina toimivat yrityksen perustajat, talonrakennusinsinööri Mikko Piitulainen ja infrarakentamisen insinööri Petri Salmi. Paviljonki toteutetaan Habitare-messuilla esillä ollutta osastoa mukaillen. Rakenteet (liimapuu, tiili, lasi, alumiini, betoni) ovat puretuista kiinteistöistä.

KORJAUSRAKENTAMINEN

Korjausrakentamisesta ja restauroinnista messuilla on kertomassa rakennushoivamestari Thomas Noreila. Thomas on siirtänyt  vanhan koulun Ilmajoelta Tuusulaan. Molempina päivinä ohjelmalavalla Thomas vetää keskustelua, jossa mukana kolme mielenkiintoista Instagramissa seurattavaa remontoijaa. Keskustelussa seurataan jokaisen matkaa remonttikohteesta kodiksi ja muistellaan matkan kulmakiviä sekä huomioonotettavia asioita.

Punttilan elämää

Sukkamielen Kotona

Simolasta sirpaleeksi

SISUSTUSSUUNNITTELU

Nina Mäkelä Interiors sisustaa kiertotalouspaviljongin alueen. Ohjelmalavalla Nina on perjantaina ja lauantaina Johanna Pakosen kanssa keskustelemassa vapaa-ajan asumisesta.

TEKEMISTÄ

Järvi-Seudun Ammatti-Instituutin osastolla pääset suunnittelemaan ja tekemään oman kukka-asetelman edulliseen viiden euron messuhintaan. Osastolla voit nikkaroida samalla viiden euron hinnalla myös viinipullotelineen kotiin tai lahjaksi.

AFTER WORK PE 5.4. KLO 16-20

PERHEPÄIVÄ LA 6.4.

VIHERSUUNNITTELU

Viherkuningatar Johanna Pakonen vetää ohjelmalavalla keskustelua viherrakentamisesta kotona. Keskusteluun osallistuu kaksi mielenkiintoista ja hyvin erilaista pihaa. Viherkuningattaren osastolta saat inspiraatiota oman pihan kunnostukseen.

Havuskylän Kivipuutarha

Oma Piha-lehden Vuoden Piha palkinnon voittanut Raila Lehtolan vehreä kotipuutarha

TYÖNÄYTÖS

Martti Kass Wasa Vintagesta on ottanut omaksi missiokseen pelastaa ja jatkaa vanhojen huonekalujen ikää. Onneksi sama missio on ollut myös jäteyhtiöllä Stormossen, joka on antanut mahdollisuuden pelastaa ja kierrättää huonekaluja ja materiaaleja. Kolmen vuoden aikana Wasa Vintage on Stormossenin avulla pelastanut yli 300 huonekalua, jotka nyt jatkavat elämää uudessa kodissa.

Messuilla Wasa Vintagen osastolla kierrätystyönäytös, jossa Martti ohjeistaa huonekalun kunnostamisen.